یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۸
کد خبر: 388117

قراردادهای ۸۹ روزه پرستاران که روزی برای جبران فوری کمبود نیرو به‌کار گرفته شد، حالا به ابزاری برای دور زدن قانون تبدیل شده است. رئیس سازمان نظام پرستاری خواستار حذف این قراردادهای کوتاه‌مدت شده و آن را برای آینده نظام سلامت، «غیرقابل توجیه» می‌داند.

قراردادهای موقت؛ راهی برای استثمار پرستاران

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،دکتر احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور، با انتقاد از گسترش قراردادهای موسوم به «۸۹ روزه» برای پرستاران گفت: این شیوه استخدام در واقع راهی برای دور زدن قوانین استخدامی و حذف تعهدات کارفرماست که متأسفانه رواج زیادی پیدا کرده است.

او افزود: این نوع قراردادها بدون نیاز به مجوز از سازمان امور استخدامی منعقد می‌شود و دانشگاه‌های علوم پزشکی از آن برای جذب نیروی پرستاری استفاده می‌کنند. در نتیجه، افرادی با کمترین امنیت شغلی و بدون پوشش بیمه‌ای وارد سیستم سلامت می‌شوند.

نجاتیان تصریح کرد: «در این قراردادها، هیچ‌گونه تعهد رسمی از سوی کارفرما برای استخدام دائم یا حتی بیمه وجود ندارد. همین موضوع باعث شده تا پرستاران با انگیزه پایین و آینده شغلی مبهم به خدمت گرفته شوند.»

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به تجربه بحران کرونا گفت: «پس از فروکش کردن پاندمی، بسیاری از پرستاران طرحی یا موقت، بدون تمدید قرارداد کنار گذاشته شدند؛ در حالی که نقش پررنگی در عبور از بحران ایفا کرده بودند. این موضوع نشان داد که نظام سلامت نیازمند نیروهای پایدار و آموزش‌دیده است، نه راه‌حل‌های موقت.»

او همچنین به سخنان اخیر معاون توسعه وزارت بهداشت درباره حذف این نوع قراردادها اشاره کرد و افزود: «اگرچه آمار پرستارانی که با قرارداد ۸۹ روزه مشغول به کارند بالا نیست، اما وجود چنین عنوانی در ساختار سلامت کشور جای دفاع ندارد و باید به‌طور کامل حذف شود.

نجاتیان تاکید کرد: نظام سلامت باید با تمرکز بر استخدام رسمی و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، شرایط پایداری برای پرستاران ایجاد کند تا خدمات‌رسانی به مردم دچار خلل نشود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha